top of page

De laatste nieuwe wijnboxen zijn er!

Iris van Moorsel

#international

Achtergrond van deze wijnboxen

De nieuwe box is samengesteld door sommelier Iris van Moorsel werkzaam bij 2 sterren restaurant Suhring in Bangkok. Een echte internationale box dus. Iris heeft voor wijnen gekozen die bij het seizoen maar ook binnen de keuken van Suhring passen.

 

Wat is Suhring: Een hedendaagse Duitse keuken in het bruisende Bangkok

Waar draait het allemaal om? De tweelingbroers Mathias en Thomas Sühring versmelten smaken, technieken en ervaringen uit hun geboorteland Duitsland en uit Nederland, Italië en Thailand onder één modieus dak. Het resultaat is een verfijnd - en soms speels - seizoensgebonden haute cuisine menu met een sterke Duitse identiteit.
 

Wat is de sfeer? Stap door de weelderige voortuin naar een villa uit 1970 die in 2016 door de tweeling werd gerenoveerd, een zalige en rustgevende verademing in de energieke hoofdstad van Thailand. Sommige tafels kijken uit op de open keuken; anderen genieten van het tropische landschap dankzij het atrium met glazen plafond.

 

Typische gerechten: Europese invloeden zijn welkom in een stad die bekend staat om pittige kruiden, en de sterke gerechten op het menu met drie hoofdstukken zijn onder andere Frankfurter Grüne Soße en gerookte paling; een kipsalade met één hapje; een straatgerecht met curryworst geserveerd in een doos compleet met houten vork; en eiernoedels van spätzle overgoten met truffels uit Alba, die allemaal veel Duitse culinaire nostalgie opwekken.

 

Ontdek. Geniet. Lach

bottom of page